Coaching

Individuele coaching

In één of meer 1-op-1 gesprekken gaan we samen aan de slag met jouw vraag, jouw thema. Gesprekken vinden in principe plaats in mijn coachruimte in Ede, maar we kunnen ook samen overeen komen om naar buiten te gaan of elkaar elders te ontmoeten. 

Gesprekken duren 1 of 1,5 uur; de ervaring leert dat 1,5 uur vaak goed werkt om tot de kern te komen, zonder dat het te lang is.

Samen spreken we af wanneer het volgende gesprek is, afhankelijk van wat jij wilt en wat mogelijk is.

In de gesprekken maak ik gebruik van verschillende coach- en gesprekstechnieken en (psychologische) kennis uit o.a. Motiverende Gespreksvoering, Positieve Psychologie, Integratieve Coaching, Oplossingsgericht Werken. Ik laat me daarbij inspireren door de Contextuele benadering, het Systeemdenken, de werken van bijv. Brené Brown en nog veel meer.

Indien helpend en passend geef ik je opdrachten mee voor thuis en/of gaan we aan de slag met meer lichaamsgerichte oefeningen of creatieve werkvormen.

Dit is jouw reis!

Hoogsensitiviteit

Als hoogsensitief persoon (HSP) kan je zomaar vastlopen in je werk, relaties of eigen gevoelens. In één of meer 1-op-1 gesprekken help ik je ontdekken hoe hoogsensitiviteit er voor jou uitziet en hoe je ermee kunt (leren) omgaan. Door beter te begrijpen hoe jouw HSP brein werkt en hoe jij hoogsensitiviteit in je leven herkent, kun je daar je kracht van maken!

We gaan aan de slag met het (her)ontdekken van wie je echt bent, zodat je het avontuur weer aan kunt gaan en kunt bloeien waar je bent geplant!

Ook voor HSP's blijken gesprekken van 1,5 uur vaak niet te lang, maar juist prettig om ruimte te creëren, zodat we net een laagje dieper kunnen gaan. We gaan samen ontdekken welke gespreksstructuur en -frequentie het best bij jou past.

Hoogbegaafdheid

Het thema hoogbegaafdheid speelt al lang een rol in mijn leven en ik heb me er de afgelopen jaren steeds meer in verdiept. Als jij dit thema ook bij jezelf herkent, of je vraagt je af of dit misschien bij jou ook een rol speelt, kunnen we samen verkennen hoe. Net als bij hoogsensitiviteit is hoogbegaafdheid een prachtig kenmerk, een gave, die soms echter heel anders ervaren kan worden.

Aan de hand van verschillende modellen en kenmerken van hoogbegaafdheid gaan we op zoek naar wat jij herkent en hoe jij dit in je leven een plek kan geven. Doel? Dat jij ten volle jezelf kunt zijn, doordat je jouw handleiding beter kunt vormgeven en de ruimte kunt en durft innemen die bij je past.

Hoe onze gesprekken vorm krijgen, dat hangt helemaal af van onze ontdekkingen. Wat ik daarin meebreng, kun je lezen onder 'Individuele coaching'.

Ben je nieuwsgierig geworden of ik je verder kan helpen met je vraag? Wil je gewoon eens vrijblijvend kennismaken en ontdekken wie ik ben of wij een klik hebben? Ben je benieuwd wie ik ben en wat ik je kan bieden? Mail me dan voor een online kennismakingsgesprek, zodat we hier samen over kunnen doorpraten. Je bent heel welkom!

>